Instagram Inlägg

Lästips!”Ogjort” av Doris Dahlin är en närvarande skildring av en samling människor i en liten by i Västerbotten.Boken har olika berättarröster och sakta men säkert lär vi känna dem alla, deras dilemman, utmaningar och personligheter.Elena kommer från en annan del av världen och börjar arbeta i en städfirma. Hon betraktar människorna omkring sig, observerar beteenden och kulturen som hon möter och behöver anpassa dig till. Vi får ta del av hennes tankar, drömmar och ambitioner. De olika karaktärernas vardag vävs skickligt samman till en helhet och händelser som sker bakom stängda dörrar kommer så småningom fram i ljuset.Boken lyfter en mängd samhällsproblem vi alla känner till och väcker både känslor och egna funderingar hos mig. Jag slås återigen vad lite vi vet om varandra och människors hemförhållanden, bagage och vad lite som behövs för att vi kan göra skillnad för en annan medmänniska. Jag gillar det långsamma tempot som ger mig tid till eftertanke.”Ogjort” är en välskriven bok, som är både aktuell och tidlös på samma gång. Berättelsen rör om, berör och karaktärerna stannar kvar. Det här är en bok som passar bra att läsa i en bokcirkel, det finns en hel del att samtala om.Jag kommer på mig att jag gärna vill veta mer om människorna och hur det går för dem och läser gärna en uppföljare.Rekommenderas varmt!.Boken är utgiven av @ordfrontforlag.#ogjort #dorisdahlin #ordfront #västerbotten #arbetarroman #boktips #lästips #roman #bokcirkelbok

Instagram Inlägg