Instagram Inlägg

Boktipset till hela familjen!Håll utkik – snart i butik!Den första april är Athena tillbaka! Lika engagerad, driftig och påläst som tidigare. Möjligen lite argare.. med all rätt!🌳Hur kan de?! De stora lindarna som kantar skolgården och stått på skolgården i hundra år, plötsligt ska de avverkas, tas bort, sågas ner. Är det verkligen nödvändigt och det enda alternativet?Det här måste kollas upp och Athena tar hjälp av sina vänner i Rädda-Jorden-Klubben.🌳Jag älskar barnböcker som utifrån ett barnperspektiv hjälper till att tydliggöra barnens rättigheter, pekar på orättvisor och missförhållanden i samhället och samtidigt hoppfullt engagerar och ger inspiration till mod, civilkurage och handlingskraft. Alla kan göra något. Tillsammans gör vi skillnad.🌳Det här är den tredje, fristående boken om Athena av Elin Ek (även känd som Grynet).Böckerna är underbara läsupplevelser för hela familjen. Aktuella och humoristiska men som samtidigt lyfter viktiga ämnen som källkritik, klimatfrågor, demokrati, mänskliga rättigheter och hållbarhetsfrågor. Den driftiga Athena är en härlig karaktär och förebild som sätter spår och lämnar ingen oberörd.Rekommenderad ålder: 9-12 år. Men kan säkert fungera från ca 7 år och uppåt… Passar utmärkt att läsa tillsammans som högläsning eller var för sig och sedan samtala vidare kring innehållet.Vad är civilkurage? Vad kan vi göra för miljön i vår närmiljö? Vilka orättvisor vill vi förändra?.Boken är utgiven av @bonniercarlsenChrissie Zullo har skapat den charmiga och kaxiga omslagsillustrationen..#athenahursvårtkandetvara #elinek #bonniercarlsen #barnbok #kapitelbok #kapitelbokförbarn #klimatfrågor #barnensrättigheter #barnbokstips #lästipsförbarn #boktipsbarn #boktipsförbarn

Instagram Inlägg