Instagram Inlägg

Boktipset!”Månbåten” av Ingrid Jönsson.Åh vilken fantastisk läsupplevelse! Stark, viktig och omtumlande. Läs bara läs!!!Isa och hennes pappa och lillebror har lämnat Sollentuna för ett år i Moçambique. Isa hoppas att flytten ska göra sorgen efter mamman mindre smärtsam. Kanske kan det nya livet bli en nystart och få pappa att börja skratta igen.Anabel har rymt från skolan efter ett våldtäktsförsök av en av lärarna. Hon vet att mamma kommer att bli rasande men det känns omöjligt att stanna kvar.De två flickorna möts under dramatiska former. Olika men ändå så lika. Med samma drömmar och längtan efter att få vara den man är.Det är dramatik och vardag. Stora känslor och spännande läsning. Sorg och glädje, hopp och förtvivlan. Det här är en utmärkt bok som hela familjen kan läsa. Jag gillar berättarstilen och språket. De parallella historierna växer fram och jag känner fint att få förtroendet att ta del av både Isa och Anabels innersta tankar, rädslor och känslor. Ras och klass, flickors utsatthet och kraven från omvärlden att vara någon man inte är och göra något man inte vill är bara några av de viktiga ämnena som tas upp i denna högaktuella och välskrivna bok.Boken är rekommenderad till 12-15 år men jag hade stor behållning av berättelsen och hoppas den når ut till många läsare i blandade åldrar. Passar utmärkt att köpa in i klassuppsättning och samtala om.Författaren har ett antal böcker utgivna och jag fick verkligen mersmak att läsa mer av Ingrid Jönsson.Gillar du Elisabeth Nemert och ”Blå Längtan” – läs den här!.Niklas Lindblad har gjort det vackra omslaget.Boken är utgiven av @kikkuliforlag.#månbåten #ingridjönsson #ingridjonssonforfattare #kikkuliförlag #boktipsungdom #boktips #lästips #lästipsungdom #allaslikavärde

Instagram Inlägg