Instagram Inlägg

”Hur mår fröken Furukura?” är den första romanen som översatts till svenska av den prisade japanska författaren Sayaka Murata.En annorlunda berättelse som sticker ut och väcker många omtumlade känslor och funderingar.Keiko Furukura är 36 år, singel och arbetar som timanställd i den lilla närbutiken sedan 18 år tillbaka. Hon är annorlunda, har svårt med det sociala men är lojal och har lätt för att lära. Hon härmar andras beteenden och är ambitiös. Livet som butiksanställd ger henne en fungerande struktur, en dräglig vardag och en inkomst som räcker för henne. Men omgivningen ifrågasätter hennes situation och tycker det är dags för ett seriöst förhållande och ett annat yrke.Boken är en lättläst bladvändare på drygt 160 sidor som sticker ut och gör avtryck. Jag får insyn i den japanska vardagen och arbetslivet vilket gör mig nyfiken och jag inser att jag läser alltför få böcker med asiatiskt ursprung.Handlingen rör om och det öppna slutet väcker ytterligare frågor. Denna roman har ett innehåll som lockar till samtal.Detta är en utmärkt bokcirkelbok som jag varmt rekommenderar och jag hoppas verkligen på en uppföljare..Boken är översatt av Vibeke Emond och utgiven av @lindochco.#hurmårfrökenfurukura #sayakamurata #vibekeemond #lindochco #boktips #lästips #bokcirkelbok #nybok

Instagram Inlägg