Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!Funkisfamiljen är tillbaka! Den tredje boken handlar om döden. Varför kan vi inte bara säga som det är, berätta vad som hänt? Varför krånglar vuxna till det och använder så många konstiga ord och begrepp? Varför vågar de inte berätta att någon bara har dött?Det är sportlov och Vide, Mio och Tintin är på väg till fjällen med sina föräldrar. Från början var det tänkt att de skulle åka tillsammans med en annan funkisfamilj med tre barn, men så fick de avboka resan pga att Nasim (som har en funktionsnedsättning) behövde opereras.Men Nasim får komplikationer och dör.Det här är en vardaglig och känslosam berättelse som lyfter och förklarar livet i en familj där någon behöver assistent och extra hjälpmedel. Mio som sitter i rullstol åker t ex skidpulka i slalombacken tillsammans med sin assistent. Vide bestämmer sig för att ta reda på mer om döden. Varför dör man och vad händer när man dör? Hur går egentligen en begravning till?Har du ännu inte läst böckerna om Funkisfamiljen av Anna Pella och med illustrationer av Anna Forsmark – gör det bums!Här förklaras det svåra på ett begripligt och hanterbart sätt, helt utifrån barnens perspektiv. Frågor får svar och vi får tydlig insyn i livet som funkisfamilj. Vardagen normaliseras utan att göra avkall på det komplexa. Utsattheten lyfts utan att försköna, förenkla eller beklaga.Förståelsen för samtliga familjemedlemmar synliggörs och vardagliga sårbara dilemman blir både hanterbara, äventyrliga och intressanta.Böckerna är välskrivna, trovärdiga, intressanta och ger fördjupad kunskap om förståelse kring allas lika värde. De ger igenkänning, inspirerar till handling och är fina ingångar till fortsatta samtal kring människor och aktuella situationer i vår omvärld.Utmärkta högläsningsböcker som jag rekommenderar till varje skolklass och vartenda skolbibliotek..Böckerna om Funkisfamiljen är utgivna av @librisforlag.#operationdödsviktigt #funkisfamiljen #annapella #annaforsmark #librisförlag #funktionsnedsättning #boktips #högläsningsbok #barnbokstips #lästipsbarn #boktipsbarn

Instagram Inlägg