Instagram

Instagram Inlägg

”Barbro och tjuven” av Anna Damberg och Emma Ganslandt är den andra boken om papegojan Barbro och hennes fågelvän Benny.Baserad på en sann historia får vi från ett inifrån-perspektiv följa en papegojas vardag.I första boken var Barbro husdjur till en familj, men när de skaffade hund flyttade Barbro till en djurpark. Här träffade hon papegojan Benny som blev en bästa vän. Barbro trivs jättebra, hon lever ganska fritt och älskar all uppmärksamhet hon får.En natt blir hon bortrövad av en tjuv. Hon blir saknad och efterlyst. Tjuven blir ångerfull och eftersom Barbro kan tala kan hon berätta för polisen vem tjuven var.Åh vad vi tycker om Barbro! Den första boken ”Barbro hittar hem” är en mycket efterfrågad högläsningsbok av 5-åringarna på förskolan. Jag gillar att böckerna är baserad på verkliga händelser. Det ger substans och trovärdig botten till den fiktiva berättelsen.Både jag och barnen får igenkänning i många känslor och vi gillar att Barbro är driftig, handlingskraftig och att böckerna är både spännande, empatiska och har lyckliga slut.Anna Damberg har ett bra språk, rätt nivå för målgruppen och texten flyter bra som högläsningsbok.Illustrationerna av Emma Ganslandt är tydliga och färgstarka och kompletterar texten jättebra!Vi gläds att återigen träffa Barbro. Vi funderade ju en del hur hon hade det på djurparken. Nu håller vi tummarna att det kommer fler böcker, där vi får lära känna flera djur på Djurparken, lära oss mer om vad djuren gör när parken är stängd och dessutom undrar vi om det kommer några fågelungar..?Har du ännu inte läst böckerna om papegojan Barbro – gör det!Boken är utgiven av @vistoforlag.#barbroochtjuven #annadamberg #emmaganslandt_illustrator #vistoförlag #bilderbokstips #barnbokstips #bilderbok #barnbok

Instagram Inlägg