Instagram Inlägg

Recension”Svartstilla” av Susanne Skogstad är en otroligt känslostark berättelse om livslång kärlek, bedövande sorg, ensamhet och borttappad livslust.I hela sitt liv har de levt ihop, utvecklat varandra och delat vardag, glädje och sorg. Tre vuxna barn har de tillsammans och nu är han borta. Kvar i ensamhet finns hon med tystnaden. Sorgen har henne i sitt grepp och med vemod minns och längtar hon efter det som var. Barnen tycker det räcker nu, att hon ska ta tag i sitt liv och gå vidare.”Svartstilla” är ett tillstånd och en känsla som kvinnan bär med sig och ofta hamnar i. Mannen förstod, kände till och accepterade. Han visste hur han skulle bemöta det. Nu är han borta och ingen förstår.”Svartstilla” är tunn bok på drygt 140 sidor med mycket innehåll som är svår att värja sig emot.En riktigt stark läsupplevelse som ger igenkänning, berör och väcker obarmhärtiga frågor om rätten till sitt liv, sina minnen och sin framtid och med personporträtt som dröjer sig kvar länge.En enastående närvarande debut med ett poetiskt och böljande språk som griper tag och träffar rakt i hjärtat. En bok jag varmt rekommenderar till alla, med ett innehåll som inspirerar till både eftertanke och att samtala om.En mycket välgjord översättning av Cilla Naumann..Boken är utgiven av @wahlstromwidstrand.#svartstilla #susanneskogstad #cillanaumann #wahlströmochwidstrand #romandebut #läsupplevelse #läsupplevelseutöverdetvanliga #brabok #lästips #boktips #sorg

Instagram Inlägg