Instagram Inlägg

Boktipset!”Greta och jättarna” av Zoë Tucker och Zoë Persico.Åh vilken härligt inspirerande och aktuell bilderbok! Det här gillar jag.Boken är skriven som en tidlös klassisk saga och inspirerad av Greta Thunbergs klimatarbete. Det skulle kunna bli patetiskt och nästan hånfullt, men jag tycker det är ett mycket lyckat resultat.Kortfattad läsvänlig text, fantastiska illustrationer som förstärker och synliggör texten och med ett syfte att inspirera till att agera och att allas handling spelar roll och gör skillnad.I sann Bamse-anda (tillsammans är vi starka, samarbete lönar sig) fick jag kopplingar till Michael Endes böcker (Momo och kampen om tiden och Den oändliga historien)En strålande hoppfull bilderbok riktad till de yngsta läsarna som både kortfattat beskriver Greta men också ger tips på vad vi alla kan bidra och börja med i vår vardag för miljön och för att skapa ett sunt tänk kring hållbar utveckling.(Ps Greta Thunberg har inte varit involverad i produktionen av denna bok.)Boken är översatt av Marie Helleday Ekwurtzel och utgiven av @ordalagetbokforlag.#gretaochjättarna #zoetucker #zoepersicoillustration #bilderbokstips #ordalagetbokförlag #boktips

Instagram Inlägg