Instagram Inlägg

Recension”Kör hårt, Noa” av Sofia Weiss och Hedvig Wallin.En spännande och hoppfull vardagsberättelse för nybörjarläsaren om att bli bortvald, känna sig osäker och rädd men våga ändå.Noa har det motigt. Hans föräldrar är skilda och nu ska pappa flytta till en ny lägenhet med sin nya tjej och Noa måste byta skola och lämna sina bästa kompisar. När pappa dessutom bokar en sista-minuten-resa med Åsa känner sig Noa riktigt bortvald. Men så testar han MTB med cykelklubben och plötsligt blir det riktigt läskigt på fler än ett sätt..Det här är en berättelse som lyfter de obekväma känslorna. Noa är försiktig och osäker och identifierar sig inte alls som en ’modig sport-kille’. Han är rädd att göra bort sig, ängslig att bli bortvald och orolig inför förändringar som väntar. Reglerna hos mamma och pappa är olika och Noa längtar efter att vara efterfrågad, omtyckt och bekräftad. I mina ögon mycket vanliga känslor, som många kan identifiera sig med. Jag välkomnar att det är en kille som erkänner dessa känslor och att han hittar stöd och trygghet hos cykelklubben och den nya kompisen Soraya.Boken är både lättläst och fängslande. Den lyfter både vardagliga händelser, djupare känslor, vänskap, mod, ärlighet och civilkurage.Handlingen utvecklas och blir riktigt spännande och boken får en oväntad upplösning.Jag gillar attityden hos de äldre medlemmarna i cykelklubben när de välkomnar och presenterar sporten. Som läsare blir jag både inspirerad och får ta del av grundläggande regler och förhållningssätt. Sensmoralen att ärlighet varar längst, tilltalar mig.Boken är ganska sparsamt illustrerad i svartvita bilder av Hedvig Wallin.Boken rekommenderas till ålder 6-9 år.Det här är den tredje boken av Sofia Weiss och jag rekommenderar dem alla! Allvarliga och viktiga ämnen blandas med vardagliga händelser som ger igenkänning och hopp..Boken är utgiven av @idusforlag

Instagram Inlägg