Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!Tagen, berörd och djupt imponerad över denna oerhört välskrivna och viktiga berättelse som fördjupar och nyanserar det som var upprinnelsen till krisen i den svenska Akademien.Läs och förfäras över hur maktmissbruk, hot, trakasserier och sexuella övergrepp i svenskt kulturlivs allra översta toppskikt kunnat pågått och tystats ned under så många år.I november 2017 publicerades journalisten Matilda Gustavssons reportage om kulturprofilen i DN. 18 kvinnor vittnade om våldtäkter, hot och trakasserier kopplade till den sk kulturprofilen som hade ett nära samröre med Svenska Akademien.Matilda Gustavsson har här gjort en grundlig och omsorgsfull research. Med taktfullhet, mod och skicklig berättarkonst, blir boken en lättläst bladvändare som ger stor insyn långt in i maktens korridorer bakom stängda dörrar.Trots sakligt och proffesionellt förhållningssätt väcker berättelsen starka motbjudande känslor hos mig över det maktmissbruk som öppet pågått under så lång tid.Ett strålande reportage som visar grävande journalistik på toppnivå. En bok som också blir ett historiskt dokument som skildrar en tid då patriarkatet fick härska fritt..Tack @matildagustav för ditt mod och engagemang!🏽Du behövs och gör skillnad.Rekommenderas till alla och envar.Ljudboken är strålande inläst av Ella Schartner..#klubben #matildagustavsson #albertbonniersförlag #viktigläsning #brabok #boktips #lästips #reportagebok

Instagram Inlägg