Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!Äntligen en bok som visar stickningens betydelse för människans och vårt mående!En helt underbar läspärla!🧶”Min farmor föddes år 1900. Hon var 14 år när första världskriget bröt ut, 18 när hon träffade min farfar, 39 när andra världskriget bröt ut, 55 när jag föddes och 59 när hennes make dog. Hon hade bevittnat krigets förödelse, inte en gång utan två, uthärdat fascism, anslutit sig till den italienska motståndsrörelsen och sett den italienska demokratin födas. Hon var den levande historiebok jag aldrig tröttnade på att läsa.”🧶Farmor berättade de verkliga historierna medan hon lärde sitt barnbarn Loretta Napoleoni att sticka.När Loretta drabbas av en personlig katastrof, trodde hon att ekonomi, politik och samhällsvetenskap skulle hjälpa henne att återskapa livet. Men hon insåg snart att det var stickningen som visade henne vägen upp ur avgrunden.🧶Det här en ljuvlig, välskriven berättelse som grundar sig på forskning, men som både roar, informerar och ger igenkänning om den meditativa läkning som stickning innebär.🧶Stickning är nära förknippat med livet självt. Du behöver slappna av, låta garnet vara din vän, låta det dansa kring stickorna.Om du gör misstag behöver du repa upp och sticka om, misstagen försvinner inte av sig själv.Varför stickar vi? Det är kopplat till skapelseberättelsen, sagans värld (vi får höra den sanna versionen av Törnrosa), ekonomins utveckling, kyrkan och tekniken och bottnar i naturen.🧶Vi påminns om kvinnors hjältemod som stickat de plaggen som räddat liv under historiens alla krig. Mode, trender och en revolution är kopplat till stickning – ett språk som skapar gemenskap och igenkänning mellan de som kan konsten.🧶En helt underbar och läsvärd berättelse som förtjänas att läsas av den stora massan – oavsett genus och ålder.En bok som påminner om våra rötter, vikten av att vara närvarande och på vilket sätt kreativitet och hantverk kan gör gott för oss människor.Läs, bara läs!🧶🧶🧶🧶🧶.Tack @mondialforlag och @emmaulvaeus för recexemplar!🏽.#attstickaförlivet #lorettanapoleoni #mondialförlag #boktips #lästips #stickaförhälsan #stickning #presentbok #brabok

Instagram Inlägg