Instagram Inlägg

Boktipset!Idag är det en månad kvar till julafton och jag vill tipsa om en lättläst och härlig bilderbok som verkligen är en favorit hos både mig och mina förskolebarn.🕯Hemma hos Konrad och Hedvig är det dags att förbereda sig inför morgondagens luciafirande. De öppnar lådan och hittar både luciakrona, glitter, stjärna och tomteskägg, men det finns ju bara en sak av vardera. Vem ska ha vad?!🕯Boken ger verkligen igenkänning, som speglar både glädje, förväntan, tjafs och en del kaos. Texten är skriven utifrån barnens perspektiv och illustrationerna är ljuvliga! Härligt fartfyllda, färgstarka och förstärker handlingen på ett bra sätt. Jag gillar verkligen hur barnen blir delaktiga och lyssnade på, att luciafirandet sker utifrån barnens villkor, önskemål och lust. Ett strålande samarbete mellan författare och illustratör!🕯Tips! Gör en bildpromenad med barnen utifrån bilderna och låt barnen fritt berätta vad de ser och vad de tror texten handlar om. Ställ öppna frågor som bjuder in till intressanta samtal om tex rättvist/orättvist och där barnen får möjlighet att berätta om egna erfarenheter.Därefter kan boken läsas i sin helhet.En varm bok som sprider glädje.🕯🕯🕯🕯🕯.(Jag kan även rekommendera ”Konrad och karamellerna” och ”Konrads klänning”).Boken är utgiven av @olikaforlag.#konradlussar #bilderbok #bilderbokstips #boktipsförbarn #barnbokstips #barnbokstipset #olikaförlag #åsamendelhartvig #carolineröstlund

Instagram Inlägg