Instagram

Instagram Inlägg

Lästips!Med varm hand och total närvaro, får vi på nära håll följa en ensam gammal mans tankar i nuet och i hans minnen från förr.️När läste du senast en novell? Jag tycker det är en berättarform att värna om – en utmärkt gåva till en vän och perfekt att läsa högt för andra. En kort berättelse som ger eftertanke och närvaro, i alla fall om vi läser Anna Kurus noveller.️Det är slutet av juli. I Tornedalen är en man ute och lägger nät. Midnattssolen är sällskapet. I det stora och väldiga landskapet blir det lilla återberättat. Berättelsen speglar stillhet, vemod och ensamhet. Naturens ljud, dofter, blommor, växter och insekter beskrivs och allt kommer nära. Bilder för mitt inre dyker upp och jag känner mig delaktig i handlingen. Smärtsamma minnen och saknad från en svunnen tid gör sig påminda.️Novellen saknar dialoger men det behövs inte denna gång. De välskrivna och väl avvägda orden leder berättelsen framåt. Och det är framåt vi ska titta, aldrig se sig om.Novellen var nominerad till ”Årets radionovell 2018”.Rekommenderas varmt!️️️️.Tips! Har du ännu inte läst Anna Kurus spännande böcker om Allis i Kiruna eller novellen ”Islossning” – beställ dem bums!.#denvitarosen #annakuru #saivoförlag #tornedalen #novelltips #novell #lästips

Instagram Inlägg