Instagram Inlägg

Barnbokstips!Fattar inte att jag som barn missat denna klassiska bilderbok. Tydliga illustrationer, charmiga detaljer, varm, lättläst och kärleksfull text i skönt tempo. Begränsad miljö och ett härvarande skapar ett fokus då jag högläser för barngruppen i fem-årsåldern.En finstämd godnattsaga från 1947. Kanin säger godnatt till alla sina välbekanta saker som finns runt omkring i rummet.Berättelsen växer efter ett antal läsningar. Innehållet och orden fångade även de barn som inte är så vana boklyssnare.Illustrationerna av Clement Hurd skapade engagemang hos barnen att leta detaljer och kommentarer om igenkänning från föregående sida. En bra högläsningsbok, lämplig ’flanosaga’ för dig som arbetar i förskola. Bilder som fungerar jättebra att skapa fördjupade och fria samtal omkring.Tyvärr gick författaren bort redan 1952, endast 42 år gammal. Margarete Wise Brown var produktiv och hennes berättelser säljer fortfarande i miljonupplagor.Tack @modernistared för att jag fick möjlighet att läsa. 🏽.️️️️.#godnattmåne #margaretwisebrown #margaretwisebrownbook #clementhurd #bilderbok #barnbok #barnbokfördeyngsta #barnbokfördeminsta #godnattsaga #klassisksaga #klassiskbarnbok #klassiskbok #modernista

Instagram Inlägg