Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!Åh vilken underbar läspärla! Det här är en debut utöver det vanliga, som jag älskade från första sidan.En vacker och stilla roman som sticker ut och stannar kvar. Läs, bara läs..!Dan är harpmakare och trivs med sin lugna tillvaro i sin verkstad i Exmoor, mitt ute på den engelska landsbygden.En dag får han oväntat besök av Ellie, med hår i samma färg som valnötsträ, ögon som örnbräken om hösten och strumpor i samma färg som körsbär. Ellie blir hänförd av alla vackra keltiska harpor och när hon berättar om sin dröm att lära sig spela harpa, ger Dan henne en harpa i gyllenrött körsbärsträ, som matchar hennes strumpor. Ellies kontrollerande och svartsjuke make tvingar henne att lämna tillbaka harpan. Det gör hon, men eftersom hon är hemmafru och ledig på dagarna, bestämmer hon sig för att i hemlighet dagligen besöka Dans verkstad för att lära sig spela harpa.En vacker, närvarande och lågmäld berättelse om vänskap, kärleken till naturen och instrumentet harpan. Om två ensamma människor, som accepterar varandras olikheter och sårbarhet. En bok där lyhördhet, utanförskap och acceptans får en framträdande roll. Om svartsjuka, barnlängtan och om att få vara den man är. Ljuvliga miljöer, fantastiska karaktärer och poetiskt språk.Eftersom jag själv spelat fiol förstår jag kärleken till musiken och instrumentets betydelse. Dessutom har jag ett fantastiskt minne från Fåfängan i Stockholm, där jag haft förmånen att vara solist på en väns bröllop. Och den dagen hade jag, harpan och harpisten ett magiskt ögonblick av gemenskap.”Ellie och harpmakaren” är en ljuvlig läsupplevelse som gör starka avtryck. Tidlös, klassisk, charmiga karaktärer, men med sorgkant och en del smärta. Välskriven och poetisk – en bladvändare för alla åldrar. En berättelse som jag aldrig kommer att glömma.️️️️️.Boken är utgiven av @harpercollins_nordic.#ellieochharpmakaren #hazelprior #harpercollinsnordic #roman #skönlitteratur #brabok #boktips #lästips #nybok #höstensböcker2019 #asperger #harpa #läsningärlivet #bladvändare #favoritbok #bookstagram

Instagram Inlägg