Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!Athena är tillbaka! Lika driftig, framåt och engagerad som i den första boken.Athena är högaktuell och en förebild för alla barn och unga som vill göra skillnad och få sin röst hörd.Athena – en härlig och empatisk tjej med sunda värderingar och med en ambition att tillsammans med sina fyra kompisar har bildat RJK – Rädda-Jorden-Klubben. De gör smarta insatser för att informera om klimatet och att rädda jorden från att förintas av vuxna som inte fattar hur farligt det är med miljöförstöringar. Dessutom gör de olika aktioner för att människor ska ändra sig och sina liv.Det är december och snart dags för sexornas luciashow, där Athena har den viktigaste uppgiften – hon ska vara konferencier. Men plötsligt förbyts glädjen till sorg – hennes blyga kompis Ronja kanske ska byta skola och dessutom tycker hennes föräldrar att hon ska sluta spela trummor. När klassen sedan får en vikarierande musiklärare är det tveksamt om luciashowen ens blir av…Underbar läsning vardagsproblem och dilemman av olika dignitet. Här blandas humor och allvar. Athena är lösningsinriktad, påhittig och modig med ett stort hjärta som rymmer många. Hon är allmänbildad, upplyst och väljer att gå sina egna vägar.En inspirerande läsning för både killar och tjejer, som passar utmärkt när höstmörkret lägger sig och julen närmar sig.Rekommenderas varmt!Tack @elinek_elinek för härlig läsning!Boken är utgiven av @bonniercarlsen .#athena #strålkastaretack #elinek #grynet #barnochungdomsbok #barnbokstips #boktipsbarn #boktipsbarnochungdom #bonniercarlsen

Instagram Inlägg