Instagram

Instagram Inlägg

Åh vad jag är glad att Bror Groda och Bror Padda är tillbaka i ny utgåva! Underfundiga äventyr och goda förebilder, som håller utmärkt än idag.Jag växte upp med böckerna och det är verkligen karaktärerna, deras personligheter och vänskapen dem emellan som är den stora behållningen. Handlingen är lösningsinriktad och bjuder på igenkänning.Den äventyrliga, positiva Grodan och den buttra, negativa Paddan sägs vara inspirerad av författarens egen personlighet. Empatin och omtänksamheten lyser verkligen igenom, i vått och torrt.Arnold Lobel var både författare och illustratör. Han ansåg att barn och vuxna var mer lika än olika, och valde att i sina berättelser utgå från sina egna erfarenheter och känslor. De första böckerna om bror Groda och bror Padda har sålt i 4,5 miljoner exemplar. 1987, endast 54 år, gick författaren bort i en hjärtattack, efter en tids sjukdom.Bror Groda och Bror Padda är en tidlös berättelse, en utmärkt högläsningsbok och lämplig för nybörjarläsaren, eftersom boken har korta meningar och är rikt illustrerad.Rekommenderas varmt!Boken är utgiven av @modernistared.#brorgrodaochbrorpadda #arnoldlobel #modernistaförlag #högläsningsbok #nybörjarläsning #barnbok #barnboksklassiker #barnbokstips #lästipsbarn #boktips #lästips

Instagram Inlägg