Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!Ojojoj… vilken fantastisk debut och en deckare helt i min smak!En mycket välskriven bladvändare som fängslar från första sidan, personliga karaktärer och en mordutredning som utspelar sig i fantastisk miljö.Det här vill du inte missa – Läs läs läs!Jag älskar kriminalkommissarie Teresa Battaglia. Hon är fyllda 60 år – butter och barsk men empatisk och med en sårbarhet som lyser igenom. Hon är målmedveten och ger svar på tal, har sunda värderingar och en stor integritet och med sin långa erfarenhet visar hon en enastående människokännedom. Hon utmanar kollegor med fascinerande frågor och gör intressanta liknelse under utredningen.Teresa bär på personliga hemligheter, sorg och rädsla kring sin vacklande hälsa. Diabetes och tecken på demens försvårar hennes arbete.Teresa är omgiven av en mansdominerad poliskår och jag gillar jargongen, hur hon säger ifrån, sätter sig i respekt och hur relationen med den unge, nyanställde inspektören utvecklas.Ledarskap, kommunikation, psykologi och beteendevetenskap är en stor del av behållningen för mig.Vi får följa polisarbetet på nära håll, den okända förövaren, bit för bit lära känna ortsbefolkningen och ta del av märkliga händelser från 1978. Parallellhistorierna vävs snyggt samman och den tydliga strukturen gör boken både lättläst och överskådlig. Jag gillar att brotten och morden är sakligt beskrivna och inte fördjupar sig i äckliga detaljer.Människans fascination för ondska och vad rädsla gör med människor skapar spänning och intresse.Berättelsen utspelar sig i författarens hembygd, den italienska byn Traveni och bergen, skogarna, alpsjöarna, gruvorna och byborna får ett stort utrymme och det ger en härlig läsupplevelse, tycker jag. Ljuvliga miljöbeskrivningar som väcker många sinnen och gör mig delaktig.Översättningen av Helena Monti är lysande!Romanen blev utsedd till ”Årets bästa debut i Italien 2018”. Det här är första boken i en planerad trilogi och jag längtar redan till fortsättningen.Boken är utgiven av @bazarforlagse och rekommenderas varmt!

Instagram Inlägg