Instagram

Instagram Inlägg

En tidlös, spännande och intressant bok om väsen i nordisk folktro. En utmärkt presentbok för alla åldrar!Jag är uppvuxen i Hälsingland med en morfar som var både skogsarbetare, kolare, timmerflottare och klockringare i kyrkan. Han hade djup kännedom om de flesta väsen och berättade gärna historier han hört och själv upplevt. Vi barn fick tidigt lära oss vad som var tillåtet och inte. Ve den som plockade in näckrosor och satte i en vas!!Morfar var helt övertygad om att alla väsen fanns och anpassade sig alltid till dem.Ofta fanns det spår och bevis kvar och det är den stora tjusningen med folktro, tycker jag. Man vet inte riktigt vad som är sant eller falsk. Hos mig väcker boken mycket nostalgi och fina minnen.Denna bok har en tydlig struktur, vilket gör den lättöverskådlig. Fakta i punktform om respektive väsen varvas med en spännande berättelse och efterföljs av en förklarande text. I slutet finns en lista över magiska föremål och växter som anses skydda och hjälpa, samt en lista över ord och uttryck som fortfarande används i vårt språk. Boken är rikt och illustrerad med fantastiska och inspirerande bilder av Reine Rosenberg.Väldigt bra förklarat hur gammal folktro påverkat oss och gör det än idag, genom ord, talesätt och hur väsen återkommer i bl a böcker, tv-spel och filmer.En lättläst och fascinerande bok som jag hoppas hittar till både hem och skolor. Läs den gärna tillsammans och samtala om era egna upplevelser och historier ni hört. En utmärkt bok som kan bygga broar mellan förr och nu.Tack snälla @ingelakorsell för boken!🏽.#väsenologi #ingelakorsell #reinerosenberg #ulfpalmenfelt #naturochkultur #folktro #nordiskfolktro #väsen #boktipsungdom #lästips #boktips #presentbok #nyaböcker

Instagram Inlägg