Instagram

Instagram Inlägg

Boktips!Det är engagerande, handlingskraftigt och inspirerande.Följ med när de unga kvinnorna får nog, går samman, gör revolt och slår tillbaka!☮️Vivian går på high school i Texas där killarna styr, har makten och utsätter dagligen tjejerna för sexistiska skämt medan skolledningen blundar och fortsätter att ekonomisk stötta killarnas fotbollslag och deras värderingar.En dag får Vivian nog och bestämmer sig för att anonymt agera. Genom en hemmaproducerad tidskrift (s k fanzine) uppmanar hon alla tjejer att markera, sätta stopp och slå tillbaka. Aktionen tar oväntade vändningar och Vivian inser att hon måste ta ett avgörande beslut.☮️Åh vad jag tycker om Vivan. Hon är genuint äkta, tyst och anonym, men modig nog att vägra vara tyst och våga följa sin personliga övertygelse.Ja visst är boken oerhört amerikanskt, men tyvärr väldigt aktuell, trovärdig och med mycket igenkänning.Varje dag möts vi kvinnor av liknande situationer, orättvisor och vidriga attityder.☮️Berättelsen är peppande, fängslande, lättläst och en del av metoo-kampen.Jag önskar att vi alla lär oss av Vivian, går samman och tar fram vår inre Moxie.Rekommenderas från ca 14 år och uppåt. Läs och låt dig inspireras!☮️☮️☮️Rec ex från @gillabocker .#moxiedagsattslåtillbaka #moxie #jennifermathieu #gillaböckerförlag #ungdomsbok #ungdomsboktips #ungavuxnaböcker #feministisktinitiativ #metoo #kvinnokamp

Instagram Inlägg