Instagram Inlägg

SOMMARBOKTIPS!Äntligen har jag läst denna läspärla!🤩En riktigt bra och välskriven berättelse för faktiskt hela familjen från ca 12 år och uppåt.Har du ännu inte läst den – Gör det bums!️Jag gillar verkligen alla Mia Öströms böcker och det är både språket och innehållet som fängslar. Vardagsberättelser, kryddade med både spänning och ibland lite övernaturligt, men framförallt räds hon inte för de svåra ämnena. Berättelser som fångar mig direkt, stannar kvar och gör avtryck. Böcker som påverkar mig, helt enkelt.️Hela sommarlovet ska Rakel vara hos sin kusin Ellika och hennes föräldrar på en enslig ö långt ute i havet. Hemma i stan ligger mamma med neddragna persienner och vill inte gå ur sängen.I havet utanför ön finns ett gammalt hopptorn och på den högsta avsatsen står en dag ett par tvillingar i gamla baddräkter och långt rött hår. De erbjuder Rakel att bli medlem i deras hoppklubb, om hon först utför tre uppdrag. Utmaningarna blir alltmer svårare och farligare. Gränserna mellan vad som är lek och allvar, och vad som är verkligt och inte, suddas ut och snart förvandlas den heta sommaren till en ond mardröm för alla inblandade.️Boken kom redan 2015 men håller alldeles utmärkt än idag. En spännande bladvändare om ensamhet, relationer, psykisk ohälsa och om att höra till eller känna sig utanför.Det finns mycket i innehållet att samtala om och vad gör egentligen rädsla med oss? Hur långt är vi villiga gå för att passa in, få bekräftelse eller synas?Rekommenderas varmt!.#skuggsommar #miaöström #gillaböckerförlag #lillapiratförlaget #ungdomsbok #ungdomsboktips #sommarlovsbok #sommarbok #sommarläsning #sommarlovsläsning #brabok #boktips

Instagram Inlägg