Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!Å @sara_salander_forfattare vilken enastående bra bok du skrivit!Jag bär med mig Luna som en nära vän och längtar redan efter nästa bok.Rekommenderas varmt till alla och envar – ungdomar, föräldrar och andra vuxna – Läs!️Jag blir tagen och berörd. Det är ärligt, känslosamt och med ett starkt innehåll om mobbing och om att ha kraften att återta rätten till att få lov att finnas till.Jag önskar att varje högstadieskola köper in klassuppsättningar av denna bok, läser och samtalar om det viktiga innehållet.️Vi får ta del av olika berättarröster, bl a Luna, Lunas mamma Vera och klasskompisen Anton. Jag tycker det vidgar synsättet och lyfter boken.Ibland kommer jag på mig att det känns som att jag läser Lunas personliga dagbok med alla innersta tankar, känslor och upplevelser.Sakta och systematiskt får vi följa hur mobbarna bryter ner henne. Självbilden blir förvrängd, hon börjar skära sig och planerar att ge upp livet. Men det finns hopp och ljuspunkter; den spirande och hemliga kärleken, hunden Bosse och behovet av att fritt måla av sig på tavlorna i den trygga gillestugan.️Stegvis börjar lärare och skolpersonal inse att något är fel och att Luna mår dåligt. Vuxna som bryr sig, lyssnar och agerar känns så befriande och skönt.Boken känns trovärdig och äkta. Föräldrar som har fullt upp med sitt och inte ser tecknen förrän väldigt sent, men som ansvarsfullt agerar och försöker hjälpa till känns igen och upplevs också väldigt ärligt.️Berättelsen ger mig stor igenkänning om psykisk ohälsa och väcker många känslor, självklart jobbigt att läsa om alla glåpord och trakasserier som Luna ständigt utsätts för, men skönt att ta del av de små fredade zoner som hon hittar. Boken varvas också med positiva händelser och det är härligt att se Lunas medvetenhet och styrka.Det vackra omslaget är illustrerat av bokens redaktör Malin Roca Ahlgren.(Gillar du boken ”I döden för dig” av Mian Lodalen och Maria Ahlsdotter, läs denna!)️️️️️#vingklipptlängtan #sarasalander #kikkuliförlag #ungdomsbok #ungdomsboktips #lästipsungdom #psykiskohälsa #mobbing #boktips #lästips

Instagram Inlägg