Instagram Inlägg

Recension:Om du gillar tidsresor och spännande äventyr är detta boken för dig!Linnéa 15 har lämnat Stockholm och har nyligen flyttat till Örnsköldsvik. Hon har precis gjort bort sig och tappat förtroendet hos sina enda nära vänner och livet är allmänt trassligt. En dag får hon ett meddelande på Snap. Hon är utvald att förhindra ett mord som kommer att ske om 25 år…Jag såg filmerna om ”Tillbaka till framtiden” och minns dem som spännande och lite röriga.Jag har generellt svårt att uppskatta Science fiction, men jag gillar tankar om tid och att vi människor endast är en liten del av historien och universum.Denna berättelse rör om i mitt medvetande, men bitvis har jag lite svårt att hänga med. Bokidén är god och det är fint hur viktiga ämnen som mobbing, alkoholism och klimatförändringar tas upp.Jag gillar hur Linnéa dras med i uppdraget och vågar flyga fritt, med ambitionen att ta ansvar, rädda världen och förhindra ett tredje världskrig.Tyvärr blir jag inte berörd på djupet och jag upplever inte att berättelsen är skriven utifrån ett ungdomsperspektiv, utan mer från ett ovanifrån perspektiv. Kanske skulle jag fångas mer om boken vore skriven i jag-form och med en tydligare gestaltning.Dessutom stör jag mig på alltför ofta upprepningar av ’komma före och’. För mig blev inte texten och innehållet tydligare och mer lättläst, utan mer upphackat och kortfattat. Men det kan säkert passa andra läsare bättre än vad det gjorde för mig.Boken känns modern och aktuell och behövs utifrån sin genre. Det finns mycket spännande innehåll som kan diskuteras i en högstadieklass. Och med denna cliffhanger till slut kvarstår många frågor, så visst kommer jag att läsa fortsättningen.️️️Tack @kherlitz och @vistoforlag för läsexemplar.🏽.#ettfönsteritiden #karinherlitz #vistoförlag #tidsresa #äventyrsbok #äventyrsberättelse #ungdomsbok

Instagram Inlägg