Instagram Inlägg

Boktips!En härligt varm och uppriktig berättelse med karaktärer som stannar kvar länge hos mig. En bok som var svår att lägga ifrån sig. Läs!️Mi-Rakel Tapper är en målmedveten, modig och driftig tjej som bor med sin pappa på en camping. Hon har cerebral pares (CP), älskar hästar och drömmer om en egen. Men pappa har inte råd, inte ens med ridlektioner.När den populära flickan Lisa kommer ny till klassen blir ingenting som förut. En dag när Mi-Rakel får höra att en av Lisas hästar har rymt, bestämmer hon sig för att hitta hästen och ser en möjlighet att äntligen bli hästägare. Men det blir inte alls som hon tänkt sig…️Det här är så mycket mer än en ’häst-bok’. Vi kommer Mi-Rakel nära och får ta del av alla hennes tuffa utmaningar och jobbiga kompis-relationer. Men Mi-Rakel är positiv med en skön framåtanda som gör att hon bestämmer sig för att lyckas med det hon tar sig an. Jag hejar på och känner stor sympati med henne och hon blir snabbt som en nära vän.️Sara Salander har ett lysande språk och räds inte för att lyfta stora och svåra ämnen som utanförskap och psykisk ohälsa. Boken känns trovärdigt och äkta.Jag hoppas att inte omslaget skrämmer bort läsare, som inte delar hästintresset. Denna berättelse behöver läsas av många och jag tror att läsare kan känna igen sig på många sätt.Rekommenderas varmt!️️️️Tack @sara_salander_forfattare och @idusforlag för att jag fick möjlighet att läsa.🏽.#mirakelochhemligheter #sarasalander #idusförlag #barnochungdomsböcker #ungdomsboktips #ungdomsbok #boktips #lästips #sommarläsning #sommarlovsläsning

Instagram Inlägg