Instagram

Instagram Inlägg

Barnbokstips!En bok som utifrån barnens perspektiv skildrar vardagslivet med separerade föräldrar.Det är ärligt, vardagligt och både tokigt, roligt och sorgligt precis som livet självt. På nära håll får vi följa förväntningar och besvikelser, men med positiva lösningar.Jättefina illustrationer av Johanna Magoria som förstärker läsupplevelsen.Viggo är sju år och lillebror Nils fem år. De bor med sin pappa förutom varannan helg då träffar de sin mamma som bor i Danmark. Men nu ska mamma flytta till en lägenhet i Sverige, jättenära deras skola och pojkarna ska bo med henne varannan vecka!Men förväntningarna är höga och mamma har inte samma erfarenhet av skolvardagen som pappa, så det blir inte riktigt som barnen hade trott..,Jag tror många barn och vuxna känner igen sig i bokens handling. Även när man har accepterat delat boende och en separation så är det tillfällen som präglas av missförstånd, hopp och besvikelser. Böcker kan ha en förmåga att visa igenkänning och det kan vara skönt att samtala kring händelser som ligger utanför familjen men att ändå göra kopplingen.Den första boken i serien heter ”Viggo och rädslolistan”.Böckerna finns även inlästa av Farzad Farzaneh.Rekommenderas varmt från ca 5 år och en utmärkt bok att högläsa tillsammans.#viggoochmammalivet #lisabjärbo #johannamagoria #rabenochsjögren #kapitelbok #kapitelbokförbarn #högläsningsbok #högläsningstips #barnbokstips #barnbok #varannanveckalivet #varannanveckaförälder

Instagram Inlägg