Instagram

Instagram Inlägg

Pocketboktips!Är du tonåring – Läs! Har du tonåringar i din närhet – Läs! Det är trovärdigt och turbulent men med värme och hopp får vi på nära håll följa Li’s sista termin i årskurs nio.️Vardagliga händelser på en högstadieskola, människor med falsk spel som är svåra att identifiera sig med. Längtan efter förståelse och drömmar om en ny tillvaro med jämlikar på ett gymnasium i en helt annan stad, det är en del av handlingen i denna strålande debut.️Det är verkligen en utmärkt titel som säger allt.Jag gillar verkligen karaktären Li, som modigt och starkt möter alla motgångar och kämpar vidare mot sina mål, även när det är turbulent och det inte alls blir som hon önskar.Det är härligt befriande att läsa om vänskapen med den unga Olivia. Både klok och irriterande men underbart hur Li lyssnar utan att tillrättavisa och hur de båda utmanar och utvecklar varandra.Och så den gamle Sigvard. Åh alla skulle behöva en Sigvard i sin närhet!️Li går sista terminen i nian och har aldrig varit kär. Hon tycker det är slöseri med tid och förskräckligt dåligt för både hälsa och betyg. Men så börjar Max i samma klass och efter det blir ingenting sig likt.️På nära håll får vi följa Livs turbulenta tid med klasskompisar, familj och vänner. Med stor insyn i ungdomars vardag får vi även ta del av svårigheterna att göra val som passar både omgivningen och leder fram till egna drömmar och mål.️Och vem kan skriva mer trovärdigt och äkta om tonårsperioden om inte ungdomen själv. Det är en strålande debut och har du ännu inte läst ”Jag kan nästan känna solen”, så gör det. ️️️️#allasugerochdetäringensfel #ebbahyltmark #brombergsförlag #pockettips #pocketbok #ungdomsbok #ungdomsboktips #lästipsungdom #lästips #sommarläsning #sommarlovsläsning

Instagram Inlägg