Instagram Inlägg

Vissa böcker behöver varningstext. Och en packe näsdukar inom räckhåll. Men gör inte som jag – vänta inte med att läsa denna roman. Läs den nu!Det är sårbart, skört och sorgligt. Det är tragiskt, vemodigt och oändligt kärleksfullt. På riktigt. På djupet.Det är välskrivet och med ett språk med både allvar, gliringar och med glimten i ögat.Det är en berättelse om förtroende, vänner, läkning av själen och äkta kärlek, men där känslan av död och saknad ständigt finns närvarande.Sophie är drygt 30 år och jobbar som översättare i sin lilla etta i Londons utkant. På grund av en familjetragedi för sexton år sedan har hon slutit och isolerat sig alltmer från omvärlden. Hon behåller sina tankar och känslor för sig själv och vågar inte lita och anförtro sig åt någon.En dag bryter en brand ut i fastigheten. Ben passerar precis och lyckas rädda hennes liv och hjälper henne med det praktiska efteråt. Plötsligt inser hon att hon har en vän, en själsfrände, någon som äntligen lyssnar och förstår. Men hon har en känsla av att han döljer något. Varför vet hon så lite om honom? Vad är det han inte berättar?En bok som fångade mig från första stund. Härliga och personliga karaktärer. Jag gillar språket, tonen och jargongen. Hanna Svensson har gjort en strålande översättning.En berättelse med stor igenkänning av alla de känslor som finns efter en nära anhörigs bortgång. En trösterik och varm roman som är oförutsägbar, oändligt vacker och med en upplösning som får dig att glömma omvärlden.Jag skulle gärna se den filmatiserad.Efteråt känner jag mig rikare, mer ödmjuk och tacksam till livet.Gillade du ”Livet efter dig” av Joyo Moyes, då förstår du vad jag menar.Boken är fantastiskt bra inläst av Maria Lyckow.#alldennakärlek #daniatkins #norstedts #norstedtsförlag #åretskärleksroman #boktips #lästips #läsning #böcker #storytel #bokus #adlibris

Instagram Inlägg