Instagram

Instagram Inlägg

Recension:En äventyrlig ”pusseldeckare” med fokus på historia och arkitektur.️Alicia går i åk 7 på Tellusskolan och behöver skriva ett alldeles extra bra nummer av skoltidningen. Tryckkostnaderna är höga och rektorn kräver större omsättning för att behålla skoltidningen.️Ett fint samarbete mellan Noah och Alicia uppstår och de börjar forska vem som är den ansvarige arkitekten av den hundra år gamla skolbyggnaden. De letar efter originalritningen och engagerar sig stort.️Det är annorlunda att en barn- ungdomsbok har arkitektur som en genomgående tråd i handlingen. JesúsMateoMunoz har illustrerat boken med fantastiska skisser av kända byggnader. Det skapar intresse och väcker lust till fördjupad forskning eller igenkänning, för den bereste läsaren.️Jag läser boken med behållning. Det är välskrivet med mystiska inslag och nytänkande teman.Jag känner koppling till en hundraårig skolbyggnad som återfinns i böckerna om ”Bricken på Svartvik” av Vibeke Olsson. Har även fina minnen till Gökur från min uppväxt.Jag hoppas målgruppen finns bland den nördige skoleleven som gillar historia och gamla byggnader, eller vilka är den tänkta målgruppen? Vad är syftet med boken?️Med kritiska ögon känns handlingen lite tunn och väcker många frågor och funderingar. Är Alicia ensam ansvarig att göra skoltidning? Är den gratis eller säljs den..? Lite tveksamheter där. På en så relativt ’liten’ skola som 225 elever verkar det konstigt att eleverna inte känner igen varandra.Väldigt ovant att det inte cirkulerar fler elever i handlingen..Men om jag bortser från det så är det ett behjärtansvärt engagemang, roligt med samarbete över generationerna, spännande handling för mig som gillar arkitektur.Jättefint att följa hur vänskapen utvecklas mellan Noah och Alicia.Och man undrar ju… kommer det fler böcker om ”Tellusskolan”?Välskrivet och spännande där man drivs av att veta upplösningen på frågan.️️️Stort Tack för förtroende och läsex @emmafaldt_forfattare !#tellusskolan #tellusskolandendoldasanningen #emmafäldt #cuervopublishing #jesúsmateo #barnbok #ungdomsbok #kapitelbok #kapitelbokförbarn #nyabarnböcker #recensionsexemplar

Instagram Inlägg