Instagram

Instagram Inlägg

Nora växer upp i Stockholm på 50-talet. Redan i småskolan är hon utsatt för hat och trakasserier av pojkarna från de fattiga kasernerna. Ledaren Lasses ondska vet inga gränser och Nora har svårt att förstå orsaken. Snart inser hon att hennes egen pappa har något med det hela att göra. Frågan är bara vad?️Det är en mörk historia och vi får följa Nora genom hela hennes liv. Bokens del 1 är ganska detaljerad och vi lär känna karaktärerna och deras samband ganska väl.Del 2 börjar år 1981. Tonen och språket blir mer modernt, glättigt och ytligt.️Det är en fängslande historia och jag drivs av att läsa vidare för att få svar och veta hur allt utvecklar sig.Tyvärr väcker det obehagliga temat inte mina starka djupa känslor. Det är något som skaver som gör mig oförklarligt opåverkad av handlingen. Nora verkar förtränga det mesta och svåra händelser avverkas ganska okänsligt. Även dagarna efter koman verkar hon vara oberörd och fullt återställd. Nora är utbildad jurist, men verkar inte ta tag i sina kontakter och rättigheter. Det stör mig och jag blir ofta frustrerad över hennes val. Polisutredningen av nära anhörigs dödsfall görs via telefon, och det hoppas jag inte sker i verkliga livet.️Men det är välskrivet och jag läste boken med behållning. Den varma tonen mellan far och dotter, och Noras livslånga kärlek är verkligen vacker.Berättelsen har stor spännvidd och bjuder på både vardag, dramatik, hot, våld och kärlek. En kvinnas livslånga berättelse som återspeglar både rädsla, hopp och längtan.Tack @tussenslett för läsex! Ser stort fram mot kommande böcker.️️️#blottendag #thereseslettengren #hoiforlag #romandebut #läsexemplar #roman #debutant

Instagram Inlägg