Instagram Inlägg

Boktipset!En nyutgiven bilderbok med text av Astrid Lindgren och med fantastiska illustrationer av Marit Törnqvist.️”Det här är berättelsen om den stora tjuren Adam Engelbrekt som kom lös en påskdag för länge sen. Folk från hela socknen kom sättande för att se det märkvärdiga skådespelet. Den hemska tjuren hade kanske varit lös än, om det inte varit för lille Kalle – en småländsk, snorig torparunge på bara sju år!”️Det är med glädje, nostalgi och andakt jag läser ”Kalle – den lille tjurfäktaren”. När jag var barn hade jag berättelsen inläst på vinylskiva av Astrid Lindgren. Jag kommer på mig att jag kommer ihåg hela historien i stort sett ordagrant. Jag hör Astrids röst medan jag läser och faller naturligt in i hennes tempo.Empatin och kärleken mellan människor och gårdens djur präglar hela berättelsen. Så fint att se hur lille Kalle läser av tjurens temperament och bemöter honom med lugn och respekt. Så rörande att följa hur den fattige torparungen löser problemet mitt framför ögonen på alla människor från bygden som spänt och hjälplöst tittar på.️Illustrationerna är helt otroligt vackra och levande. De återspeglar en tid som inte ligger alltför många år bak i tiden och som förtjänas att ödmjukt hållas vid liv.️Jag är så glad och tacksam att Astrids berättelser lever vidare. Vi har ett ansvar att föra dem vidare till nya generationer, eftersom de skildrar en tid och hårt arbetande människor som präglat och byggt upp vårt land.️Det är en njutning att läsa boken och ta del av alla fantastiska bilder.Berättelsen är tidigare utgiven under titeln ”Småländsk tjurfäktare” (1950) och ”När Adam Engelbrekt blev tvärarg” (1991).#kalledenlilletjurfäktaren #astridlindgren #marittörnqvist #bilderbok #bilderbokstips #bilderbokskonst #rabenochsjögren #barnbokstips

Instagram Inlägg