Instagram

Instagram Inlägg

”För hjärnan är ingredienserna i en otrohet ungefär detsamma som i förälskelsens cocktail: dopamin, serotonin och oxytocinets välmående, spetsat med amygdalas rädsla och adrenalinet för spänningens skull. En riktig häxbrygd.”️En kortfattad, lättläst och intressant bok om att förstå hjärnans kärleksspråk. Språket är enkelt, lättbegripligt och stundtals riktigt böljande poetiskt.”Hur många har inte föreställt sig en blommande relation men sedan betraktat den som lika pinnig som min väns rosenbuskar. Och blivit besviken. Men med lite tid, gödsel och omsorg kanske det blivit blommor till slut. Eller så får man gräva upp och plantera en annan sort.”️Innehållet är fascinerande och vi påminns återigen om hur allt så väl hänger ihop och hur kroppen är en klok och finurlig manick.Jag får igenkänning, bra förklaringar och en ökad förståelse för vanliga signaler som kroppen och hjärnan ständigt ger oss. Det känns skönt att få tydliga exempel på hur tokigt det kan bli när vi feltolkar signalerna.❣️För mig triggade och inspirerade innehållet mig att läsa mer av samma författare, eller varför inte lyssna till en föreläsning i ämnet?Visst känns det gott att veta att hjärnan gör sitt bästa för att vi ska må bra, oavsett vi drabbas av lycklig eller olycklig kärlek.Jag har tidigare läst djupare och mer detaljerade böcker på samma tema. Det här är en bok för den stora skaran. Den väcker intresse och aha-upplevelser och sammanfattningen i slutet som förklarar vanliga begrepp gör även den krångligaste glosan begriplig.En må-bra-bok som passar utmärkt till studenten, brudparet eller en vän som behöver stöd och tröst i tunga stunder.Rekommenderas varmt från 15 år och uppåt.️️️️#hjärnanochkärleken #brittasjöström #ordberoendeförlag #hjarnan #kärleken #presenttips #boktips #lästips

Instagram Inlägg