Instagram Inlägg

”Det har hänt igen. Någon har fyllt badkaret. Toves händer börjar skaka när hon ser sig omkring. Hon vet inte vad hon ska göra av dem. Hennes blick fastnar på spegeln. Glaset är täckt av imma, men kondens har runnit ner mot spegelns botten och bildat ett ord.”Tove är 16 år och klärvoajant. Det innebär synskhet inom spiritism. Att kunna se sånt som andra inte kan.Tillsammans med sin storasyster Vivi, sin mamma Marie och sin frånvarande och svårt sjuka mormor, lämnar de lägenheten i Stockholm och flyttar till ett hus i Rättvik. Snart börjar övernaturliga händelser ske i huset och när de får höra om tragiska historier från trakten är frågan: är det någon som vill dem något ont? Vågar de bo kvar?En riktigt läskig och ruggigt spännande berättelse som utspelar sig i nutid. Det här är inget för den mörkrädde läsaren. Vi får följa en familj som försöker bygga upp en ny vardag efter pappans bortgång. Kärlek, jobbsökande och nya relationer präglar berättelsen, samtidigt som systrarna gräver i historien för att få klarhet i vad eller vem som hemsöker deras hus.Jag har tidigare läst ett par vuxenböcker av författaren och ton och språk känns igen. Tyvärr är det här en ganska ytlig och naiv berättelse och jag störs av alltför många kursiva ord och alla namngivna titlar på tidningar, böcker och tv-program som gör att jag tappar fokus och tempo. Jag gillar det fina systerskap som flickorna visar och mammans målmedvetna ambition att få ihop arbete och moderskap till en lycklig vardag. Det är fängslande läsning och jag sträckläser boken, med lampan på för säkerhets skull.En bok som passar bra inför påskledigheten för en mogen tonåring.Det fantastiska omslaget har Maria Sundberg gjort.Christoffer Holst har tidigare gett ut ungdomsboken ”väntar tills natten kommer”.#detandrainteser #christofferholst #rabenochsjögren #nyaböcker #ungdomsbok #övernaturligt #spökhistoria @rabensjogren

Instagram Inlägg