Instagram

Instagram Inlägg

En trevlig, lågmäld och varm berättelse som stannar kvar och passar utmärkt att läsa i vår och sommar.Med sitt personliga språk har Jonas Karlsson förmågan att uttrycka sig så man känner igen sig och blir delaktig i handlingen.Målande miljöbeskrivningar bidrar till att jag upplever mig som en av grannarna till pensionären Ingmars villaträdgård.Efter att ha hört Jonas själv berätta om boken i @p4extra blev jag berörd och väldigt inspirerad att läsa den.Det är en varm och het sommar med bevattningsförbud. Änkemannen Ingmar är pensionerad teaterchef och efter hustrun Ingers död är det rosorna i villaträdgården som ger honom lust och läkning. En bortglömd vattenkran fångar hans intresse och sedan blir ingenting sig likt…Jag tycker det är en välskriven vardagsberättelse och jag gillar verkligen reflektionerna och känslorna som beskrivs kring sorg, åldrande och ensamhet. Sonen Eriks längtan efter att nå fram och få bekräftelse av sin far och Ingmars uppvaknande och insikt hur han genom åren tagit mycket för givet och missat att vara närvarande är starkt och berörande. Det är karaktärer som stannar kvar efter utläsning.Det är intressant hur omgivningens åsikter och makt präglar vårt mående och mänskliga beteenden. Tyvärr tycker jag berättelsen tappar lite fart och fokus i mitten då det blir lite långdraget kring livet i kommunalhuset, men handlingen tar sig och knyts snyggt ihop i slutet. En annorlunda och läsvärd berättelse som jag varmt rekommenderar.#regnmannen #jonaskarlsson #wahlströmochwidstrand #roman #skönlitteraturTack till @wahlstromwidstrand

Instagram Inlägg