Instagram

Instagram Inlägg

”Att blicka bakåt och se sin planet som en planet är en fantastisk känsla. Det är ett helt annorlunda perspektiv, och det får dig faktiskt att uppskatta hur skör vår existens är.” Dr Sally Ride, astronaut och fysiker.🌎”Det finns bara tre ord du behöver leva efter, min son: respekt, hänsyn och tolerans.” Olivers pappa, författare.🌍Dessa texter står i sist i boken och sammanfattar väldigt väl bokens innehåll, perspektiv och syfte.När vi blir föräldrar förändras ofta perspektivet och vi funderar över vad som är viktigt och förundras över hur livet fungerar.Boken inleds med J.M Barries uppmaning: ”Ska vi införa en ny regel från och med ikväll; att alltid försöka vara lite vänligare än nödvändigt?”Denna berättelse är högaktuell och fascinerar mig från första sidan. Jag attraheras av upplägget, illustrationerna och urvalet av fakta. Det återberättas som ett tryggt samtal, informativt men samtidigt som en utsträckt hand om vad som väntar och förväntas. Den är allvarlig, tröstande, hoppfull och författarens detaljerade illustrationer är varma och färgstarka.Boken påminner oss om vår sköra existens och vårt ansvar till varandra och jorden.Läs och begrunda!🌎🌍🌎#härärvi #oliverjeffers #herewearenotesforlivingonplanetearth #bonniercarlsen #bilderbok #bilderbokstips #boktips #boktipsbarn #boktipsförbarn #nyaböcker

Instagram Inlägg