Instagram

Instagram Inlägg

Vad gör man när alla känslor ständigt bubblar över?Hur känns det när den bäste vännen överger dig?️10-åriga Aston har adhd och autism. Mamma jobbar som journalist på andra sidan jorden. Morfar gör så gott han kan för att hjälpa och förstå, men det är svårt när inte ens Aston själv kan förklara sina känslor och sitt beteende.️En finstämd och nära berättelse om vardagslivet som präglas av stora känslor och problem med relationer. Om att förstå och ändå inte veta.Jag har tidigare läst boken ”under två timmar” av samma författare, som jag gillade mycket och har svårt att glömma.Barnboksdebuten präglas av samma ton, närvaro och författaren har en fantastisk förmåga att låta mig komma karaktärerna innanför huden utan de stora gesterna. Det gör dem levande och personliga.Berättelsen stannar kvar och jag kommer på mig att undra hur Aston har det idag, just nu.Det är igenkännande beskrivningar av miljö, situationer och känslor, vilket känns självupplevt och trovärdigt.️Så fint att läsa om morfars sätt att fostra med kärlek, tålamod och empati, trots alla tuffa situationer som lätt skulle få en närstående att tappa tålamodet och brusa upp.De enkla svartvita illustrationerna av Linda Mickelsson fördjupar handlingen och smälter fint ihop med texten.En bok jag varmt rekommenderar från ca 8 år.️️️️#förlåtförhålet #hannalandahl #lindamickelsson #idusförlag #adhd #autism #boktipsbarn #lästipsförbarn #nyaböcker @idusforlag

Instagram Inlägg