Instagram Inlägg

Varför är det så lätt att ljuga för dem som står oss nära? Varför väljer vi att såra och oroa istället för att bara vara ärliga och tydliga?️Vi är många som känt press och förväntan från t ex föräldrar att ta ansvar och fullfölja ett åtagande och kanske fortsätta att öva på en idrott eller instrument, för att inte satsade tid och medel ska gå förlorade. Känslan som uppstår när vi inser att intresset och passionen gått över är olustig. Att berätta om den känslan och ta ett beslut att avsluta något kräver många jobbiga tankar och stort mod.Så lätt att mörka sanningen, skjuta fram beslutet eller kanske ljuga.Om det handlar denna bok.️Love spelar klarinett och känner pressen att kanske en dag bli lika skicklig som sin pappa. Mamma hejar på men i skolan blir han ofta hånad och retad. En dag får han nog och träffar Ebba. För henne kan han äntligen berätta allt.️En liten bok om de stora känslorna. Berättelsen utspelar sig under några få dagar. Det är skickligt att på knappt 90 sidor låta oss få lära känna Love på djupet, ta del av hans innersta tankar och känslor samt följa han och hans mammas relation. Fint att få förtroendet att följa hans spirande och växande kärlek till Ebba. Allt från pirrande varma känslor, till hopp, oro och rädsla. Det är starkt, välskrivet, fängslande och väcker både minnen och känslor hos mig.Boken riktar sig till läsare kring 13 år och språket ligger ganska nära talspråket.️Det finns mycket att samtala om kring handlingen och arbetsmaterial för ökad läsförståelse finns på www.hegas.seRekommenderas varmt!️️️️#lättattljuga #kerstinsvevar #hegasförlag #boktipsungdom #tonårsbok #lästipsungdom #nyaböcker #vårensböcker Tack @hegasforlag

Instagram Inlägg