Instagram Inlägg

En dramatisk och fängslande berättelse om svunnen kärlek, vänskap mellan generationer, utanförskap och behovet att få vara och bli älskad för den man är.️”Be aldrig om ursäkt för dig själv, Nahid. Aldrig någonsin. Lova mig det. Lev ditt liv, fullt ut. Det är det enda jag vill att du ska ta med dig från mig.”️Nahid är en tonårig tjej som fångar mitt intresse direkt. Hon är kaxig och gör det som faller henne in, har ett stort hjärta men problem med att passa in i mallen och normen hur en tjej i hennes ålder bör klä sig, uppföra och uttrycka sig. Det händer ständigt saker kring henne hela tiden. Hon vinner mina sympatier för sin driftighet, att hon väljer att gå sina egna vägar och övertygelsen att aldrig bli någon hon inte är. I skolan har hon ingen nära vän och hemmet präglas av sorg efter pappan som gick bort förra året.️Alice är dryga 80 år och bor på ett äldreboende. Hon har en dotter och barnbarn men upplevs oerhört ensam. Jag gillar hennes sätt att vara och tänka men lider med henne för att hon inte fick leva det liv hon önskade.️Nahid sommarjobbar på äldreboendet och är misstrodd och inte alls omtyckt, förutom av Alice som tycker Nahid är en frisk fläkt.En dag får Alice ett brev från en vän från förr. Nahid inser direkt hur starkt brevet påverkar Alice och bestämmer sig för att ta reda på orsaken och innehållet. Plötsligt kommer hemligheter och minnen fram i ljuset och ingenting blir sig likt igen.️Jag gillade verkligen handlingen och längtade efter att veta mera och lära känna karaktärerna på djupet. Vi får ta del av tankar, historier och händelser som påverkat dem och vi får dela deras växande vänskap.Boken är ganska detaljerad i början, vilket gör att det är ganska långsamt tempo och den är lite trögstartad. Jag tror berättelsen hade mått bra av att kortats ned lite och fått lite mer fokus på händelserna i slutet i stället. Men jag gillar boken ändå och tycker det är en bra debut. Fin roman med skön vardagsdramatik och feelgood med ett djup. Jag läser gärna mer av författaren och varför inte en fortsättning?️️️#brevettillalice #malinletser #louisebäckelinförlag #roman #boktips #lästips #nyaböcker #vårensböcker @lbforlag

Instagram Inlägg