Instagram

Instagram Inlägg

En bok med viktigt innehåll som berör och gör skillnad. Läs den!️”Jag bryr mig, jag bryr mig så in i helvete. Jag tar mina känslor på allvar. Jag har rätt att känna det jag känner, tycka det jag tycker. Jag får vara arg, besviken, frustrerad och ha lust att strypa var och varannan människa. Det är min rätt. Men alla som sagt till mig att jag inte ska bry mig har haft vit hy.”️Vi ser henne på melodifestivalen och hör henne på radion och stå-upp-scener. Hon är rapp, kaxig och med stort självförtroende och självdistans säger hon sitt hjärtas mening och ger svar på tal.Det här är berättelsen om bakgrunden och vägen dit hon är idag. Utsattheten, utanförskapet, hatet, mobbingen och alla fördomar. Men också hennes egna starka känslor, drivet och målmedvetenheten och acceptansen att tillåta sig vara precis den man är oavsett andra människors åsikter.️Språket är rakt och ärligt. Jag hör Marikas röst då jag läser.Hon föddes i Etiopen och kom till Sverige som tvååring. Hon är uppväxt med sin bror i en kärleksfull och djupt religös familj med en pappa som var teolog och predikant och med en mamma som var sjuksköterska med en stark gudstro. ️Det här är inte en traditionell biografi utan mer en berättelse om att växa upp i Sverige som svart och människors okunskap kring rasism och homosexualitet.Boken tar upp Marikas egna upplevelser om att växa upp som adopterad, känslan av utanförskap och människor elakheter och fördomar. Hon berättar om hur uppväxten präglades av pingströrelsen och behovet av att söka sitt ursprung och att hitta tillhörigheten i ’sin flock’.️Vi bär alla på okunskap och fördomar som vi behöver jobba med. Det här är en bok som bör läsas av alla, för att få ökad kunskap, förståelse och självinsikt. En mycket välskriven och lättläst bok med viktigt innehåll, som jag varmt rekommenderar.️️️️#sånasomduskaintevahär #marikacarlsson #bokforlagetforum #hbtqböcker #utanförskap #rasism #boktips #lästips #läsning @bokforlagetforum

Instagram Inlägg