Instagram

Instagram Inlägg

Boktips på Samernas Nationaldag. En fantastisk berättelse som ger perspektiv och förtjänar att läsas av alla åldrar! ”- Den som har renar är inte arbetslös… Det är inget jobb att vara renskötare. Det är ett liv.”️Johannes 19 år bor med sin familj; mamma, pappa och bröderna Henrik och Anders i övre Soppero. Han är uppvuxen med livet som renskötare men nu längtar han efter friheten att göra egna val, att bestämma själv, lämna familjen och flytta. Men utan att svika sin familj. ”Vad är tillräckligt långt borta för att glömma och förtränga?”️Ann-Helén Laestadius har en förmåga att väcka starka känslor. Stor igenkänning trots att jag aldrig levt i närheten av renskötarnas vardag. ”Bara dra” handlar om funderingar kring att välja den fega, enkla vägen för att inte såra mest. Arbetet i gruvan lockar mycket, men vad är frihet? Är det det hårda livet på det öppna fjället, som andra bestämt eller det instängda livet i gruvan som ger stora pengar? Varför får lillebror Henrik göra sina estetiska val och studera i Stockholm? Vem ska engagera sig i Anders, som har tuffa utmaningar med sin ADHD?️Ännu en fantastisk bok och berättelse som berör på djupet och väcker tankar oavsett ursprung hos läsaren. Jag imponeras återigen av författarens förmåga att beröra och denna gång i en lättläst utgåva på 167 sidor.En oerhört välskriven och viktig berättelse som utspelar sig hos en ganska vanlig kille i Norrland 2018, med drömmar och längtan efter att förverkliga sig själv, leva sitt egna liv med behov av kärlek och bekräftelse.️En bok som borde läsas av alla från 15 år och uppåt, oavsett geografiskt ursprung, yrke eller etnicitet. Rekommenderas varmt.️️️️️#baradra #annhelenlaestadius #boktips #lästips #ungdomsboktips #ungdomsbok #llförlaget #samernasnationaldag

Instagram Inlägg