Instagram Inlägg

”Så jävla kallt” är så jävla bra!En fantastisk romandebut som ocensurerat beskriver den jobbiga ungdomstiden, med längtan, utanförskap, driv och samtidigt sårbar rädsla för att mista den man mest av allt älskar.️”Att trampa upp värmen i musklerna kan funka, men det hjälper inte när det är minus 32. Det ska inte vara så här kallt i december… Och mörkret? Många räknar dagarna till julafton men inte jag. Födelsedagar glömmer jag bort, påsk och midsommar kommer när de kommer, men vintersolståndet har jag koll på, dagen då ljuset vänder.”️Att växa upp i övre Norrland då vintern erbjuder ständigt mörker och sträng kyla är inte lätt. Med en familj som inte fattar och knappt bryr sig och med klasskamrater man knappt känner, det är klart att det är lockande att söka lyckan och värmen i söder.️Karla går på gymnasiet och tillsammans med sin vän Kaja och pojkvännen Aziz bestämmer hon sig för att ta saken i egna händer och rymmer genom Sverige.️Ett handlingskraftigt äventyr, som visar på urkraft och känslan av odödlighet som känns igen från tonårstiden.Miljöbeskrivningarna är fantastiska och karaktärerna beskrivs på ett levande sätt så jag upplever att jag känner dem allihopa. Jag drabbas av ungdomarnas känslor av både fysisk och psykisk smärta, men även deras vemod, sorg, längtan, rädsla och kärlek. Berättelsen är stark och berör på djupet.Jag gillar verkligen språk och ton, det känns äkta. Och banden till sin trofasta vän, berör till tårar.Rekommenderas varmt!️️️️️#såjävlakallt #lovalakso #rabénochsjögren #youngadult #ungavuxna #tonårstid #ungdomsroman #debutroman #youngadultbooks #bokutmaningen2019

Instagram Inlägg