Instagram

Instagram Inlägg

Högläsningens dag idag!Riktiga högtidsstunder var det när fröken i småskolan tände ljuset på katedern och med inlevelsefull röst läste högt ur Madicken. När jag kom hem sådana eftermiddagar tände jag ljuset på mitt lilla skrivbord och försökte läsa högt med samma tonfall.Stort var det när mamma avslutat disken och hon la sig på dubbelsängen med min syster och mig på var sida och läste högt ur ”Bröderna Lejonhjärta”. Endast ETT kapitel per gång, och det var inte tillåtet att själv läsa in sig på kommande kapitel i förväg.Jag kommer aldrig att glömma då min far och tillika magister redan i mellanstadiet, varje fredag läste högt för klassen ur ”De 39 stegen” av John Buchan, ”Ingen kan hejda döden” av Stieg Trenter, Agatha Christies berättelse som då hette ”Tio små negerpojkar” och Jack Londons ”Varghunden” och ”Skriet från Vildmarken”. Vi elever som då var ca 10-13 år, satt som ljus och tyckte det var stort att få lyssna till spännande ’vuxenböcker’.Att läsa högt tillsammans med sina barn, trots att de själva kan läsa är en fantastisk känsla av gemenskap och en möjlighet till samtal kring innehållet. Så läs, läs läs!#högläsning #läsning #läsaböcker

Instagram Inlägg