Instagram

Instagram Inlägg

En fantastisk tidlös och välskriven berättelse som går rakt in i hjärtat! ️Maria Parrs böcker har en förmåga att beskriva barns vardag med både fart, fläkt, humor och allvar. Ur ett barns perspektiv och med inslag av djupa funderingar kring livets frågor, får vi här följa Trille och Lenas äventyr i Dunk-Mathilde, en liten norsk by i en vik nära fjorden och fjällen.️Trille bor med sin stora bullriga familj granne med Lena, en vän som driftigt gör det som faller henne in utan att tänka efter särskilt mycket innan. En dag flyttar Birgitte från Holland till byn. Hon har guldlockar och helt plötsligt blir livet lite mer komplicerat. Att Lena i samma veva petas från fotbollslaget och ersätts av en pojke från klassen gör den trygga tillvaron osäker och väldigt orättvis.️Mina tankar gick omedvetet till Lena Anderssons bok ”Stormstina”. Samma fantastiska vänskap där som här mellan generationerna. Trille påminner mig lite om Lillebror i Karlsson på taket.En ljuvlig berättelse där barnen har samma självklara plats som de vuxna. Vi får på nära håll följa farfars hårda utmaningar som fiskare på havet, jakten på räven som dödar hönor, fårskötsel, flottbygge och de komplicerade känslor som uppstår när vänskap och tillit sätts på prov.️Underbar läsning som inte drar sig för de jobbiga existensiella frågorna som varje människa drabbas av.Utmärkt högläsningsbok! Från ca 8 år och uppåt – Läs, läs läs!(Detta är en uppföljare till boken ”våffelhjärtat”, som sänts, som följetong i barnradion. Finns kvar på webben)️️️️️#minbästismålvakten #mariaparr #karinnyman #rabénochsjögren #rabenochsjögren #barnbok #barnbokstips #tidlös #äventyr #lästipsförbarn #lästips #läsning #böcker #bokutmaningen2019

Instagram Inlägg