Instagram Inlägg

En charmig och humoristisk deckare för de yngre läsarna.Tore E. Händig är en positiv och driftig vaktmästare på Vingelskolan, som med stort engagemang och varmt hjärta tar sig an alla möjliga problem på sitt eget lilla sätt. Tillsammans med Klara, 10 år och Otto,7 år driver han en detektivbyrå. Och när rektorn drabbas av stöld letar de ivrigt efter ledtrådar och söker misstänkta bland skolans övriga personal.Jag gillar Olséni/Hansens humoristiska vuxenböcker och det är roligt att de lyckas behålla sitt personliga språk och charmiga ton även i denna barnboksdebut. Det är inte deckargåtan som är behållningen för mig, det är just den varma känslan, empatin och relationerna mellan människorna som berör mig. Här har människorna tid, ser varandra och verkar över lag ganska ostressade och det är befriande att berättelsen utspelar sig i en godmodig rosaskimrande vardag.Vi bjuds på oväntade vändningar och ständigt underfundiga detaljer som roar.Illustrationerna av Katarina Vintrafors är helt ljuvliga och bidrar mycket till läsupplevelsen.I mars kommer del två i serien: ”Den försvunna guldfisken”.Jag hoppas denna serie landar gott hos läsare i lågstadiet.️️️️#denförsvunnamustaschen #christinaolseni #mickehansen #katarinavintrafors #bokfabriken #lästipsförbarn #boktipsbarn #barnbok #skolvaktmästaretoresdetektivbyrå #skolmysterium #läsutmaning

Instagram Inlägg