Instagram Inlägg

”Giftermålets ja ska vara för evigt, men eftersom vi lever i verkligheten och inte kan kontrollera evigheten så blir det ibland kortare än så.”Wow, jag känner mig knockad, omtumlad och tagen på sängen. Johanna Frid har en enastående förmåga att skriva personligt, uppriktigt och bjuder på både smärta och humor. Det här är både prosa, biografi och en kärlekshistoria i ett.Jag kommer på mig själv att direkt känner att jag delar någons förtroende och efter de första tre kapitlen har berättelsen väckt djup sympati hos mig, så jag vill trösta och hjälpa denna oerhört ensamma och sorgsna kvinna, trots att jag knappt vet något om henne.Titeln kändes vid en första anblick märklig och onödigt krånglig, men efter de första 30 sidorna får den sin förklaring och känns helt rätt.Johanna är en svensk tjej som inleder en relation med danske Emil. Snart uppdagas det via sms att han har skriftlig kontakt med sin f.d flickvän Nora från Norge och planerar att träffa henne för en fika. En oerhört stark vrede och svartsjuka angriper Johanna och tar över alla hennes tankar och skapar en klyfta i relationen med Emil. Att Johanna dessutom drabbas av endometrios gör smärtan både psykisk och fysisk.Ett fantastiskt språk som bjuder på prosa och formuleringar som jag vill spara på i en klok-bok och läsa om och om igen. Tyvärr tappar berättelsen lite tempo efter dryga 100 sidor och språket blir mer artikel och monolog för en stund. Men tonen hittar tillbaka ganska snart och boken förblir en fascinerande bladvändare, som väcker minnen, känslor hos mig och gör avtryck.Det här är en författare jag tror vi kommer få höra mycket om framöver och jag ser stort fram emot kommande utgivning.Rekommenderas varmt!️️️️#johannafrid #noraellerbrinnoslobrinn #debutroman #romandebut #boktips #lästips #brabok #böcker #läsning #boknörd #nyaböcker #instabok #ellerströms #ellerströmsförlag

Instagram Inlägg