Instagram Inlägg

Det är vemodigt, nostalgiskt och vackert återberättat om en svunnen tid. Som en saga men ur ett intressant perspektiv. En berättelse som berör och väcker känslor.️”Skräcken övergick så småningom i bitter sorg. Hon hade blivit övergiven, det stod till slut klart när en ny sommar blommade utanför stugan. Nu bestämde hon sig att för alltid vara tyst, att aldrig mer säga något till klaffbordet och de andra. Om det välljud som hon visste fanns i hennes kropps fängelse inte kunde släppas fritt, ja då kunde hon lika väl tiga resten av sina dagar.”️Vi är många som äger instrument som skänkt glädje och som bär på fina minnen, men som nu står övergivna och bortglömda i dammiga hörn. Ofta säger vi i intressanta miljöer:-Tänk om väggarna kunde tala och berätta om allt som skett härinne.I denna bok är det just så.️Historien om de första åren då Björn och Benny började samarbeta har många av oss hört. Så fint att här få den berättad från ett utanförperspektiv. Här är det möblerna och framförallt pianot som sätter ord på sin upplevelse.️Att Björn Ulvaeus kan skriva bra texter vet vi sedan tidigare. Att läsa hans ord i bokform ger mersmak. Jag önskar verkligen att läsa en hel roman. Han har förmågan att beröra, skapa stämning och väcka känslor. Språket är tidlöst och böljande, lättläst, vackert och med ett djup som gör det personligt.Boken är illustrerad av Maja Lindberg med tidlösa och stilrena bilder som har både värme och charm.️Detta är en bok som bör ha en bred målgrupp. Förutom alla oss ABBA-fans eller musiker, som har ett särskilt intresse av historien, beskriver den en epok som vi medelålders känner väl till, men med ett innehåll som absolut kan läsas av och för barn från kanske 7 år och uppåt.️️️️#detlillavitapianot #björnulvaeus #majalindberg #fritankeförlag #björnochbenny #agnethafältskog #bilderbok #boktips #thankyouforthemusic

Instagram Inlägg