Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!”Vi är alla tidsresenärer på en gemensam resa mot framtiden. Låt oss arbeta för att denna framtid ska bli en plats man vill besöka. Var modig, var nyfiken, var målinriktad, bry dig om ifall det ser mörkt ut. Vi kan klara det.”️Jag har alltid fascinerats av rymden och universums stora gåtor och frågor. Det är med stor ödmjukhet jag slukar Stephen Hawkins böcker och det är med vemod och tacksamhet jag läser hans sista bok.Tio kapitel, tio frågor som med tydlighet, enkelhet, elegans och hopp besvaras frågorna av Hawkins på ett sätt som gör det obegripliga begripligt.️Boken inleds med kapitlet ”Därför måste vi ställa de stora frågorna”, och det är som ett empatiskt tal som ger förståelse på hur människan bakom vetenskapsmannen tänker och funderar. Det beskriver en ödmjuk, nyfiken, tacksam, empatisk och kärleksfull individ. En läsning som gör avtryck.️Hawkins svar på de första fem frågorna är förankrade i hans forskning, medan de resterande svaren är personliga men som bygger på visdom och kreativa funderingar.Materialet är hämtat från ett privat arkiv och boken är efter Hawkins död färdigställd i samarbete av hans kollegor, familj och dödsbo.️”Vår bild av universum har förändrats en hel del under de senaste 50 åren, och om jag bidragit med något är jag nöjd. När vi betraktar jorden från rymden ser vi oss själva som en helhet. Vi ser enheten, inte skiljelinjerna. Det är en enkel bild, och dess budskap är övertygande: en planet, en mänsklighet”Boken rekommenderas varmt till alla och envar.️️️️️#stephenhawking #kortasvarpåstorafrågor #mondialförlag #boktips #julklappstips #fackbokstips

Instagram Inlägg