Instagram Inlägg

Boktips i advent!🕯En älskad kalenderbok från 2014 om Lilla Lök, är en berättelse som vi gärna läser om och om igen.️Lilla Lök heter egentligen Stig och är 6 år. Mest av allt önskar han sig en cykel, men det är för dyrt säger mamma. Dessutom längtar han efter sin pappa, som han aldrig träffat, men som kanske bor kvar på en lång gata i Stockholm. Inte blir det lättare när kompisarna i klassen börjar reta honom för att han inte har någon pappa. Livet blir trassligt och Lilla Lök bestämmer sig för att lösa problemen på sitt egna sätt..️En finstämd, charmig, varm och stark berättelse uppdelad i 25 kapitel, som berör på djupet och tar upp stora frågor som många kan relatera till. Vi får även följa vardagen i skolan med kompisar, julförberedelser och luciafirande. Det är så fint hur Frida Nilsson lyfter de allvarliga funderingarna på ett naturligt sätt, direkt ur barnets perspektiv. ️Boken är rikt illustrerad av Maria Nilsson Thores fantastiskt ljuvliga bilder, som förstärker texten så behållningen blir komplett. Från ca 5 år och uppåt.#godjullillalök #fridanilsson #marianilssonthore #rabenochsjögren #adventsbok #kalenderbok #barnbok #barnbokstips #lästipsförbarn #bilderbok #bilderbokstips #lillalök

Instagram Inlägg