Instagram

Instagram Inlägg

”-Varför gjorde du allt det här för mig? Jag förtjänar det inte. Jag har inte gjort något för dig.-Du har varit min vän…Genom att hjälpa dig försökte jag kanske ge lite mening åt mitt liv.”️Den klassiska berättelsen om Wilbur, Charlotte, Templeton och alla de andra djuren på gården har fått nytt liv, tack vare reviderad text av Kerstin Backman och framförallt tack vare de fantastiska illustrationerna av Jenny Berggren! De är helt ljuvliga och förstärker karaktärernas personlighet och gör boken till en pärla!️Den animerade filmen ”Fantastiska Wilbur” från 1973 var en av min fars älsklingsfilmer och är välsedd film och ett kärt minne från min och mina barns uppväxtår.E B White har en enastående förmåga att värdigt och ödmjukt återberätta om farorna och vänskapen hos djuren på gården. Genom att använda sina egenskaper och klokskap hjälper de varandra genom utmaningar. Och visst går tankarna till griseknoen och Astrid Lindgrens och Rune Andréassons förhållningssätt till djur och hjälpsamhet.️Empati, samarbete och ett ödmjukt förhållningssätt mot varandra präglar berättelsen. En vacker klassisk bok som väcker känslor och sympati, med ett innehåll som är lika högaktuell idag som då den gavs ut 1952.Om du älskar illustrationerna lika mycket som jag, följ @annajennyerica /www.jennysbilder.seLäs boken själv, tillsammans med barn eller ge bort till någon i slukaråldern. Rekommenderas varmt.️️️️️#minväncharlotte #ebwhite #jennyberggren #kerstinbackman #atriumförlag #kapitelbok #kapitelbokförbarn #barnbokstips #lästipsförbarn #slukaråldern #lästips #boktips #klassiskaböcker

Instagram Inlägg