Instagram

Instagram Inlägg

”Det är oftast med blicken vi först möter varandra, både människor och hundar. Vi söker blickkontakt. Vi vill vara öga mot öga, för där finns en skattkista av information. En pupill som vidgas, en blick som vänds bort eller som dröjer sig kvar, ett öga som smalnar eller spärras upp.”️Zelda är en chinese crested dog (”kinesisk nakenhund”). Hon väger 7 kg är klok och begåvad, lat och känslosam.- ”Jag tycker inte du ska säga lat”, säger Zelda, ”det är ett tecken på intelligens att få saker gjorda utan att anstränga sig mer än absolut nödvändigt.”️Själv har jag aldrig ägt en hund, men har med åren blivit mer avslappnad i hundars närvaro, vilket har fått mig att inse att det finns hundar som gillar och accepterar mig.Jag gillar denna bok eftersom författaren frikostigt bjuder in oss läsare till hennes och Zeldas gemenskap och vardag. Det är en välskriven beskrivande text och psykologiska betraktelser som fängslar.Åsa Nilsonne beskriver deras relation med ett ingående, närvarande, ärligt och poetiskt språk. Alla mina sinnen väcks till liv på ett härligt och inspirerande sätt.Det är intressant hur jag blir delaktig och fångas av deras privata relation, men inser att det är lika naturligt som att läsa en relationsroman om oss människor.️Oavsett om du är hundägare eller inte, rekommenderar jag denna pärla. Den bjuder på en skön läsupplevelse och stannar kvar efter utläsning.️️️️#zeldapsykologiskabetraktelser #åsanilsonne #brombergs #läsupplevelse #boktips #lästips #hundenärmänniskansbästavän

Instagram Inlägg