Instagram Inlägg

Följ med Malte på en spännande skoterfärd till sjön för att pimpla Röding med mormor och morfar.️Det är vinter och matsäcken packas. Isborrren, renhuden och fiskelådan med spö, blänke och gula larver är med. Skoterfärden tar oss till sjön, där mormor och morfar närvarande och pedagogiskt visar Malte hur man gör när man pimpelfiskar.Hela berättelsen förmedlar ”förväntning” och spännande äventyr på ett alldeles avslappnat och vardagligt sätt.Boken är mycket lättläst och förtjänas att läsas långsamt och avstressat. Här får vi all grundläggande kunskap och alla de känslor som en pimpelutflykt bjuder på, tack vare det fina samspel som bilder och text uttrycker. Vardagssysslor för en del och en exotisk och främmande värld för andra.️Stor igenkänning för de som har pimpelfiskat tidigare, grundläggande fakta som ger bra förberedelse och inspiration för de som aldrig varit med om vinterfiske tidigare.️En varm och kärleksfull berättelse för de yngre läsarna om gemenskap, vardagsäventyr och med ett oväntat och charmigt slut.En fantastisk bok som är lämplig att läsas under vinterhalvåret.Rekommenderas varmt!️️️️Berättelsen finns tidigare återberättad i Barnkanalen under namnet ”Vinterkväll”.️https://urskola.se/Produkter/199568-Tripp-Trapp-Trad-Krypa-till-sangs

Instagram Inlägg